Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Jumaat, 4 Disember 2015

Senarai Harga Proton Gen2 Jun 2016

Senarai Harga Proton Gen2 - Kereta proton memang mempunyai prestasi terbaik dari beberapa sisi, hingga pelancarannya semakin membuat banyak pihak untuk memilikinya. Terlebih jenis kereta proton ini ada pelbagai siri yang masing-masing boleh disesuaikan dengan ciri-ciri yang diinginkan. Seperti halnya dengan kereta proton gen2 yang tampil dengan keistimewaan tersendiri .

Senarai Harga Proton Gen2 di Malaysia
Senarai Harga Proton Gen2 di Malaysia
Yang mana kenderaan ini mengusung jenis kereta hatcback yang simple. Sangat sesuai bagi anda yang menyukai reka bentuk kenderaan yang simple namun trendy. Terlebih pada kereta dengan empat pintu ini sangat selesa untuk kenderaan peribadi bersama keluarga.

Terdapat pelbagai ciri-ciri yang nantinya akan menjadi sebuah kelengkapan detail maklumat yang berkenaan pada kenderaan tersebut. Seperti halnya dengan beberapa ciri-ciri dari harga dan spesifikasi proton gen2 berikut ini:

Harga Proton Gen2 Terbaru dan Spesifikasi Lengkap

Gambar Kereta Proton Gen2 Sambung bayar
Gambar Kereta Proton Gen2 Sambung bayar

• Jenis enjin Campro IAFM, 4 Cylinder, DOHC 16 V.
• Isi silinder 1597 dengan daya 82/6500.
• Tork maksimum 148/4000 nm / rpm.
• Velg ban depan dan belakang 195 / 60R15.
• Lampu exterior berupa lampu kabus dan lampu HID.
• Spion automatik dengan lampu belok dan juga pandangan belakang yang boleh dilipat.
• Terdapat Audio berupa radio CD, mp3 player dengan USB.
• Keselamatan berupa struktur immobilizer dan beg udara untuk pemandu dan penumpang.
• sensor parkir dan ABS
• Terdapat jenis matic dan manual

Pelbagai ciri-ciri unggul tersebut semakin melengkapi dan menjadikan prestasi kereta proton yang terbaik. Dimana pada kenderaan ini, anda boleh mendapati pelbagai spesifikasi unggul yang nantinya akan memberikan kesempurnaan dalam memandu. Sangat sesuai nan selesa untuk memandu dalam jarak dekat maupun jauh, sehingga nantinya anda boleh mendapati kenyamana bersama, entah itu bagi pemandu ataupun penumpangnya. Kereta proton gen 2 yang dihadirkan dalam jenis matic dan Manual ini juga semakin mempermudah sekaligus memperlengkap jenis kenderaan yang diingini.

Membaca juga Cara Penjagaan Tayar Kereta

Yang mana pada spesifikasi tersebut akan semakin menyokong kemajuan anda dalam menempuh suatu perjalanan. Untuk anda yang suka dan mengginginkan jenis manual ataupun matic boleh menjumpainya pada kereta ini. Di samping itu, anda dapat memperhatikan kembali akan adanya kereta proton gen2 untuk semakin menyokong kemudahan dalam memandu ke mana sahaja. Demikianlah Senarai Harga Proton Gen2 moga berguna.

Senarai Harga Proton Gen2 Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan