Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Jumaat, 11 Disember 2015

Harga Proton Inspira (Price and Specification) Jun 2016

Harga Proton Inspira (Price and Specification) - Siapa yang tidak ingin memiliki kereta? Pastinya setiap orang menginginkan untuk memiliki kereta. Mungkin artikel kali ini akan sangat bermanfaat. Ya, artikel kali ini akan membincangkan seputar harga dan spesifikasi Proton Inspira. Memang pastinya akan bertanya-tanya kereta jenama Proton itu seperti apa dan apakah kualitinya cukup mumpuni? Bagaimana masalah harganya.

Proton Inspira pelancaran tahun 2016
Proton Inspira pelancaran tahun 2016
Mari kita bahas satu-satu, Proton merupakan syarikat kereta yang berasal dari Malaysia.
Proton merupakan kereta nasional milik Malaysia. Proton digagas oleh Perdana Menteri Malaysia pada waktu itu iaitu Mahathir Mohammad. Pada mulanya Proton ini mengeluarkan produk pertamanya iaitu Proton Perdana generasi pertama, yang mana kereta ini tidak dijual untuk umum melainkan dihasilkan untuk kerajaan Malaysia sahaja. Nah, selanjutnya Proton baru menghasilkan kereta-kereta lain, salah satunya Proton Inspira.

Harga dan Spesifikasi Proton Inspira yang Sama Lancer

Ragam pilihan Warna Proton Inspira
Ragam pilihan Warna Proton Inspira

Proton Inspira kurang lebih bentuknya hampir sama dengan kereta-kereta sedan pada umumnya. Namun, namanya saja Proton pastinya mempunyai kelebihan dan juga mempunyai range atau julat harga yang pas di poket khususnya masyarakat Malaysia. Lalu, bagaimana harga dan specs Proton Inspira? Gambaran Proton Inspira ini kurang lebih hampir serupa dengan Mitsubishi Lancer.

Proton Inspira ini rasmi dilancarkan kurang lebih pada 10 November 2010. Pada masa itu, proton merasmikan 3 sekaligus model iaitu 1 model 2.0 Premium dan 2 model 1.8 Executive. Untuk segi penampilannya, Proton Inspira ini kelihatan lebih fres. Walaupun mirip dengan Lancer, tetapi tentunya Proton Inspira penampilannya lebih agresif dan juga elegan. Inspira menggunakan reka bentuk bumper yang lebih menarik daripada Lancer.

Velg yang digunakan oleh Proton Inspira, saiz 16 inci dengan Continental Comfort Contact CC5. Di dalamnya terdapat peranti welcome Home Light system dan juga MP3 / Bluetooth-enable CD player audio dengan Arkamys 3D DSP. Nah, untuk model 2.0 premiumnya dilengkapi oleh Cruise Control dengan steering wheel-mounted switches. Untuk hagranya dibanderol sekitar 200an juta. Cukup terjangkau untuk jenis atau jenis sedan berbanding dengan jenama-jenama lain seperti Honda dan juga Toyota, bukan?

Baca juga Model Kereta Baru Proton 2016

Nah, itulah sedikit ulasan Harga Proton Inspira (Price and Specification).

Harga Proton Inspira (Price and Specification) Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan