Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Jumaat, 4 Disember 2015

Harga Proton Juara (Price and Specification) Jun 2016

Harga Proton Juara (Price and Specification) - Banyak para penggemar kereta Proton yang bertanya-tanya berkaitan harga dan spesifikasi Proton Juara. Hal ini disebabkan kerana sebahagian orang mengatakan bahawa Proton Juara ini merupakan salah satu kereta yang mempunyai spesifikasi unggul dan berkualiti. Sebenarnya kereta Proton Juara ini merupakan kereta jenis MPV yang sudah cukup lama dihasilkan oleh Proton. Syarikat automotif terbesar asal Malaysia ini menghasilkan Proton Juara pada tahun 2001 hingga 2003 dan kini hanya tersedia yang bekas saja. Kereta dengan klas microvan ini merupakan kereta dengan jenis lima pintu atau 5-door van yang menggunakan enjin 1.1 L 4A31 I4EFI yang cukup sesuai untuk mengangkut barang atau penumpang dengan jumlah yang cukup banyak.

Senarai Harga Proton Juara di Malaysia
Senarai Harga Proton Juara di Malaysia
Walaupun mempunyai banyak spesifikasi pilihan akan tetapi kereta Proton Juara ini tak selalris produk Proton lain. Proton Juara ini ternyata terinspirasi dari kereta Mitsubishi Town Box. Bentuknya yang kurang berkadar kerana dinilai cukup besar lah yang membuat orang beralih dengan produk Proton lain. Namun, dengan harga dan spesifikasi Proton Juara yang lumayan keren dan hebat ini tak mengurungkan niat sebahagian orang yang ingin memiliki kereta tersebut.

Harga Proton Juara Terbaru dan Spesifikasi Lengkap

Harga Kereta Proton Juara sambung bayar
Harga Kereta Proton Juara sambung bayar

Kereta Proton Juara ini sangat sesuai untuk kereta untuk mengangkut barang ataupun sesuai untuk keluarga yang mempunyai banyak anggota keluarga. Pintu sebelahnya yang dibuka dengan cara beralih ini cukup fleksibel saat akan memasukkan barang-barang di tempat yang tak terlalu luas.
Sebenarnya jika dilihat-lihat kereta ini sekilas mirip dengan suzuki APV dengan badan yang besar dan pintu yang ditolak. Walaupun terdapat pintu belakang sehingga cukup berkesan digunakan untuk berbagai macam keperluan. Nah, kini bagi yang berminat menggunakan kereta Proton Juara ini malangnya sudah tak dihasilkan lagi. Ciri selain itu model kereta Proton juara memiliki Tayar Kereta lebih kecik lagi.

Namun, jangan sedih kerana ada banyak kereta Proton Juara bekas yang boleh dibeli dengan harga yang cukup berpatutan oleh kalangan menengah. Pilihlah kereta bekas Proton Juara ini dengan gambaran yang masih bagus dan keadaan enjinnya terawat dengan baik. Dengan melihat harga dan spesifikasi Proton Juara ini sudah tentu anda akan semakin berminat membelinya sekarang juga. Demikianlah tentang Harga Proton Juara (Price and Specification) moga berguna.

Harga Proton Juara (Price and Specification) Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

1 ulasan: