Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Ahad, 13 Disember 2015

Senarai Harga Proton Exora 2015 - Jun 2016

Senarai Harga Proton Exora 2015 - Exora 2015 kini sedang diincar oleh banyak orang. Awal tahun 2015 merupakan awal dari tahun kemasukan new proton exora 2015 ke Indonesia. Boleh anda tahu bahawa kereta jenama Proton ini merupakan bukanlah kereta buatan Jepun ataupun Itali, melainkan kereta ini merupakan buatan dari negara kita tercinta Malaysia.

2015 Proton Exora Sp Price and Specs
2015 Proton Exora Sp Price and Specs
Meski negara kita berdekatan, namun harus diakui bahawa teknologi yang dimiliki oleh Indonesia dan Malaysia cukup berbeza, Malaysia sudah mampu menghasilkan kereta sendiri sejak tahun 1983 yang dicadangkan oleh Perdana Menteri yang tengah bertugas pada masa itu. Cadangan Perdana Menteri pun tidak sia-sia kerana berkat usulannya kereta Proton ini mampu pengeluaran dan dipasarkan hingga ke luar negeri seperti America dan Indonesia.

Harga Proton Exora 2015 (Price and Specification)

Model Baru Proton Exora 2015
Model Baru Proton Exora 2015

proton exora baru 2015 ini cukup terkenal dan laris, harga dan spesifikasi Proton Exora 2015 menjadi berita hangat yang patut untuk diikuti. Memang setakat ini tidak ada berita mengenai keburukan tujuan dari kereta jenama Proton, untuk itu pulalah banyak orang yang akhirnya memilih kereta Proton ini dibandingkan dengan kereta jenama lain. Selain keunggulan spesifikasi yang ditawarkan, harga proton exora ini cukup berpatutan dan pas di beg masyarakat kita. Apalagi yang dicari bukan, harga dan spesifikasinya sudah memenuhi keinginan masyarakat semua, itulah mengapa kereta jenama Proton ini cukup ramai dan laris terjual.

Kereta jenama Proton ini melancarkan lebih dari 5 jenis kereta. Jenis kereta tersebut adalah seperti.
- Model Proton Exora Bold CVT
-
Model Prime
-
Model Star FL A / T
-
Model B-line A / T
-
Model Exekutive A / T
- Superprime M / T
-
Model Star FL M / T
-
Model Exekutive M / T
- B-Line M / T
- Superprime A / T


Baca juga Harga Proton Arena dan Senarai Harga Proton Suprima S

Dari keseluruhan dari jenis jenama kereta Proton ini tentu sangat murah sekali, anda sudah boleh mendapatkan kereta dengan kualiti yang prima dan harga yang berpatutan bahkan cenderung murah. Demikianlah perbahasan mengenai Senarai Harga Proton Exora 2015 untuk anda.

Senarai Harga Proton Exora 2015 - Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan