Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Ahad, 27 Disember 2015

Senarai Harga Proton Exora Bold (Price and Specification) - Jun 2016

Senarai Harga Proton Exora Bold (Price and Specification) - Kereta Proton memang sedang ramai diperbincangkan oleh para kalangan pemerhati kereta dan juga pecinta automotif. Kereta pengeluaran Malaysia ini berjaya membuat negara jiran seperti Indonesia dan Brunei mengakui bahawa teknologi yang dimiliki oleh negara kita Malaysia ini sudah jauh lebih maju daripada mereka. Sejak tahun 1983, Malaysia sudah merintis menghasilkan kereta buatan sendiri. Hal ini didasari kerana cadangan daripada Perdana Menteri yang bertugas pada masa itu agar Malaysia dapat menghasilkan kenderaan roda empat sendiri. Hal ini pun berjaya, kereta buatan Malaysia ini boleh dihasilkan dengan kualiti yang baik dan dapat di pasarkan ke luar negeri.

Harga Exora Bold 2016 Baru
Harga Exora Bold 2016 Baru

Harga Proton Exora Bold dan Spesifikasi

Kualiti yang diunggulkan oleh Malaysia terhadap Proton ini memang berkualiti number one. Proton Exora Bold merupakan salah satu jenis dari Proton Exora yang lebih unggul berbanding dengan jenis Proton Exora yang lain. Hal ini dikarenakan:
- Proton Exora Bold ini mempunyai pandangan body yang lebih terkesan sporty berbanding dengan Proton Exora jenis lain.
- Mesin yang dimiliki oleh Proton Exora Bold ini sebesar 1600 cc tetapi tenaga yang dihasilkan boleh mencapai 2000 cc. Ini merupakan suatu kelebihan yang begitu unik dan belum pernah ditemui pada jenama kereta lain.
Gambar Exora Bold 2016 Baru
Gambar Exora Bold 2016 Baru
Keunggulan dari Kereta Proton Exora Bold tidak hanya sampai di situ saja, harga yang dipasang oleh Proton untuk tipenya yang satu ini hanyalah berkisar di angka RM67,000 sahaja. Anda boleh banyangkan, anda sudah sangat beruntung ketika mengeluarkan biaya hanya sebesar itu, namun anda boleh mendapatkan kereta dengan kualiti yang prima. Untuk warna, anda boleh memilih Proton Exora Bold ini atau Proton Exora 2015 dengan warna hitam, putih, silver dan juga cream. Warna yang begitu elegan untuk anda gunakan. Tidak hanya kesan sportynya saja, melainkan juga elegan. Anda juga tidak akan sesak di dalam kereta, sebab bahagian dalamnya begitu luas yang boleh menampung anda. Demikianlah perbahasan mengenai Senarai Harga Proton Exora Bold (Price and Specification).

Senarai Harga Proton Exora Bold (Price and Specification) - Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan