Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Selasa, 15 Disember 2015

Senarai Harga Proton Exora SP Jun 2016

Senarai Harga Proton Exora SP - Anda boleh mengetahuinya di sini. Sekarang, saya nak membincangkan perihal jenis baru dari Proton Exora SP yang belum lama diimport ke Indonesia, sebagai kemas kini dari jenis kereta Proton Exora lain yang telah lebih dulu hadir di pasaran kereta Indonesia. Istilah SP dalam Proton Exora tersebut adalah singkatan dari Super Premium, yang artinya kereta ini mengedepankan kecanggihan mesin yang tidak kalah dengan kereta yang telah lebih dulu popular berbanding dengan Proton Exora. Proton Exora Super Premium hadir dengan jenis manual dan juga automatic, yang akan memudahkan anda untuk memilihnya sesuai dengan keperluan anda dalam memandu sehari-hari.

Harga Proton Exora SP - Price and Specs
Harga Proton Exora SP - Price and Specs
Harga dan spesifikasi Proton Exora SP telah hadir dan membuat masyarakat di Indonesia semakin penasaran dengan kereta buatan Malaysia ini. Adapun kelebihan Proton Exora SP ini adalah.

Spesifikasi dan Harga Proton Exora SP - Price and Specs

- Kereta ini lebih terkesan elegan, sebab reka bentuk nya sangat khas untuk kereta keluarga.
- Interiornya yang begitu luas, sehingga memudahkan anda apabila anda akan membuat perjalanan dan memerlukan kenderaan dengan kapasiti yang cukup banyak.

- Proton Exora Super Premium akan membuat anda merasa nyaman ketika anda memandu, kerana enjinnya sungguh halus dan sangat kuat digunakan bahkan untuk perjalanan ekstrem seperti jalan yang menanjak curam sekali pun. Hal inilah yang menjadi salah satu Proton Exora Super Premium diincar oleh pecinta kereta di Malaysia.

Kelebihan Proton Exora Super Premium bukan sahaja berhenti sana semata-mata, Ptoron Super Premium Exora juga meletakkan harga bukanlah setinggi langit. Pengeluar Proton Malaysia ini hanya menawarkan harga untuk Proton Exora Super Premium sebanyak kira-kira RM 58200 atau dalam Mata Wang indonesia kira-kira Rp.190 juta.Tentu ini merupakan jenis kereta yang sangat murah dan berkualiti yang akan anda dapatkan. Anda tidak akan merasa kerugian apabila anda membawa rumah atau membeli kereta Proton Exora Super Premium ke rumah anda, dan anda membawa keluarga untuk bersiar-siar menggunakan Proton Exora Super Premium.

Baca juga Senarai Harga Proton Suprima S

Jadi hanya ini perbincangan Senarai Harga Proton Exora SP

Senarai Harga Proton Exora SP Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan