Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Selasa, 15 Disember 2015

Senarai Harga Proton Iswara Jun 2016

Senarai Harga Proton Iswara - Kereta ini merupakan kereta pengeluaran pertama dari Proton. PROTON Proton Saga Iswara atau Iswara merupakan kereta pengeluaran pertama dari Malaysia pada tahun 1989. Pada masa itu, Malaysia dengan serta-merta mendapat rave Ulasan dari pelbagai negara dan mampu melakukan pemasaran dan jualan sebanyak 100,000 unit di pelbagai negara termasuk Indonesia.

Kereta pengeluaran pertama dari Malaysia ini meniru reka bentuk jenama kereta sedan Mitshubishi Lancer, reka bentuk Proton Iswara sangat rendah bertujuan supaya ia menjadikannya mudah untuk masukkan kedalam kereta Proton Saga Iswara. Kereta ini mereka bentuk dengan pintu yang menambah sehingga empat, dan ada juga dibuat dengan lima pintu, namun ianya tidak banyak.

Harga Proton Saga Iswara Baru
Harga Proton Saga Iswara Baru

Spesifikasi dan Harga Proton Iswara

Harga dan spesifikasi PROTON Iswara masih digemari oleh ramai orang di Malaysia. Terutama bagi pencinta lama kereta, mesti juga memilih kereta ini sebagai himpunan dari salah satu kereta lama beliau di rumah. Mengapa ianya seperti itu, kerana Kereta PROTON Iswara mempunyai enjin yang boleh dipercayai menjalankan tanggung jawabnya dalam kereta itulah Mitsubishi Orion 4 g 13. Sudah tentu sangat boleh dipercayai, dan enjin sangat kuat Pas di jalan sehari hari tanpa apa-apa jua masalah. Harga juga agak berpatutan bagi masyarakat.

Baca juga Harga Proton Iriz Baru

Buat masa ini, anda masih boleh memenuhi kereta Proton Iswara, walaupun dalam keadaan yang kedua digunakan, tetapi anda tidak memandang rendah kualiti Mesin itu. Walaupun ia kelihatan badan Kereta dengan reka bentuk klasik, tapi enjin kereta Iswara ini yang masih baik.

Dengan enjin 1300 cc, membuat orang-orang yang suka Kereta sangat berminat untuk memilikinya. Sebab, pada tahun tersebut masih sangat jarang pengeluar kereta yang memberikan tenaga sebanyak muka tersebut pada keretanya. Untuk harga Proton Saga Iswara dulu masih murah. Tetapi sekarang anda boleh mendapatkannya dengan kira-kira RM 30714 sahaja. untuk saat ini pun kereta Proton Iswara mempunyai pembaharuan yang sangat drastik dan canggih untuk boleh anda nikmati ketika memandu di jalanan setiap harinya.

Baca juga 3 Model Kereta Baru Proton 2016

Demikianlah perbahasan mengenai Senarai Harga Proton Iswara

Senarai Harga Proton Iswara Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan