Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Rabu, 9 Disember 2015

Senarai Harga Proton Suprima S Jun 2016

Senarai  Harga Proton Suprima S - Harga dan spesifikasi Proton Suprima S kini menjadi banyak incaran oleh peminat dunia automotif khususnya kereta. Keberadaaan Proton di Indonesia sendiri ternyata sudah cukup lama dan hingga kini masih terus wujud. Sepak terjangnya memang tak boleh dibilang buruk kerana terbukti dengan ada sebahagian masyarakat tanah air yang memilih Proton.

Harga kereta proton suprima s
Harga kereta proton suprima s
Salah satu produknya yang unggul adalah Proton Suprima S jenama kereta yang berlambangkan singa tersebut ternyata buatan asli Malaysia yang hadir untuk memenuhi keperluan masyarakat akan kereta yang mempunyai prestasi menarik dan juga pelbagai ciri-ciri yang lengkap. Proton Suprima S ini digadang-gadang menjadi salah satu kereta dengan kasta tertinggi di proton hingga saat ini. Untuk itu, tak ada salahnya cuba mencari tahu apa saja tujuan yang dimiliki oleh kereta yang sejuk ini.

Harga Kereta Proton Suprima (Price and Specification)

Proton suprima s turbo carbase
Proton suprima s turbo carbase

Keunggulan dari Proton Suprima S ini memang tak perlu diragukan lagi. Tentu saja harga dan spesifikasi Proton Suprima S yang akan dibincangkan di sini akan menambah keyakinan anda untuk mendalami ketangguhannya.

Sebenarnya Proton Suprima S ini menggunakan mesin yang hampir sama dengan Proton Preve dan juga Proton Exora Prime. Hal tersebut dapat dilihat dari dalam kap mesin yang terdapat mesin dengan kod CFE turbo 1,600 cc. Mesin tersebut mampu mencapai tenaga puncak 138 dk dengan tork maksimum sebanyak 205 Nm.
proton suprima s price and specs
Proton suprima s price and specs
Setelah diuji dengan test drive ternyata benar bahawa Proton Suprima S ini mampu memecut dengan kencang di jalur bebas hambatan. Namun, sayangnya setir terasa berat ketika melakukan U-Turn dan juga semasa digunakan untuk meletak kenderaan di tempat yang sempit.
Model proton suprima s 2015
Model proton suprima s 2015
Proton Suprima S ini merupakan salah satu kereta yang berkualiti yang dibuktikan dengan adanya sistem transmisi ProTronic with paddle shift, sehingga gigi boleh disesuaikan dengan keperluan. Kereta ini juga dilengkapi dengan sistem CFE (Charged fuel efficiency) turbo yang setipe dengan Exora Prime. Tentu saja turbi tersebut boleh digunakan untuk menekan penggunaan bahan bakar selama perjalanan.

Diketahui bahawa kereta ini memilih harga yang rendah di kelasnya tetapi ciri-ciri yang dimiliki sangat lengkap seperti beg udara, brake assist, auto headlamp, cruise control, ABS, dan masih banyak lagi lainnya.

Baca juga 8 Gambar New Proton Saga Baru 2016

Itulah ulasan ringkas mengenai Senarai  Harga Proton Suprima S dan Spesifikasi.

Senarai Harga Proton Suprima S Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan