Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Sabtu, 19 Disember 2015

Sistem Keselamatan PROTON setaraf bersama BMW

Sistem Keselamatan PROTON setaraf bersama BMW - Seriusnya pengeluar kereta tempatan negara kita Malaysia perlu dibalas. PROTON telah serius meningkatkan keyakinan dan keselesaan. Dipertingkat keselesaan sebagai perkara yang utama akan dipertingkatkan oleh Proton yang bermula pada tahun 2016. Bermula dari produk mainstay kereta seperti Proton Iriz, Preve, Suprima S & Exora, kini telah direka bentuk dengan penambahan ciri-ciri keselamatan yang baru seperti ciri-ciri atas kereta Volvo sebagai elektronik Stabiity kawalan ABS, EBD dan BA. Oleh yang demikian, sistem keselamatan berkenaan kereta Proton sekarang adalah tidak syak lagi, kerana kita boleh mengesan butir sistem keselamatan yang telah berjaya dicipta oleh PROTON.

Sistem keamanan Proton 2016

Sistem Keselamatan PROTON 2016

Penyata lain telah diserahkan oleh Pemangku perdagangan dan industri Malaysia Proton Kereta, bahawa pada menunjukkannya juga telah dipasang dengan kelengkapan lain iaitu dalam kategori Keselamatan ini juga seperti beg udara, headrests dan whipplash perlindungan. Semua ciri-ciri yang disebutkan di atas, biasanya apabila di Malaysia hanya wujud pada kereta premium pengeluaran negara-negara seperti Amerika dan Jepun.


Hal ini dibuktikan daripada pencapaian penarafan 5-bintang yang diperolehi oleh Proton dalam Asean dan Ancap ujian Ncap Crash percubaan pada tahun 2013.

Selain itu Proton dilampirkan jawapan yang menggabungkan ciri-ciri Lotus Ride & pengendalian yg jadi kebanggaan daripada PROTON. Bukan hanya itu, ada begitu banyak kereta seperti Proton Preve & Proton Suprima S yg mendapat 5 bintang kala diuji pertama 2013 ANCAP & ASEAN NCAP Crash Test. Dimikian sahaja Sistem Keselamatan PROTON setaraf bersama BMW

Sistem Keselamatan PROTON setaraf bersama BMW Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan