Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Isnin, 4 Januari 2016

Kelebihan Proton Saga SV dan Review Spec

Kelebihan Proton Saga SV dan Review Spec - Berapa harga dan spesifikasi proton saga SV saat ini? Mungkin itu lah yang sering ditanyakan oleh semua pecinta dunia automotif masa ini. Kereta yang memang sangat diperlukan saat ini ada kereta yang memang benar-benar boleh dipercayai dan mapu dibawa kemana sahaja. Terlebih jika sudah memasuki musim mudik kereta tersebut harus bersedia dibawa ke berbagai pelosok untuk memudahkan anda bersama keluarga. Kereta ini juga terbilang cukup berpatutan sekali kerana kereta ini ditawarkan dengan harga yang cukup relatif terjangkau.

Gambar proton saga sv promotion
Gambar proton saga sv promotion

Proton Saga SV Spec dan Review

Kereta Proton Saga SV diperkenalkan kepada orang ramai dalam satu acara pameran kereta proton Damansara Pearl oleh Pengerusi sendiri Pengerusi Eksekutif pegawai keluaran proton.
Berikut adalah beberapa harga dan spesifikasi proton saga SV bahawa anda boleh melihat dan anda boleh mempertimbangkan dengan lebih awal jika anda ingin mendapatkan Kereta, termasuk perkara-perkara berikut:

1. Enjin: CamPro IAFM, 4 silinder, DOHC 16V
2. Kapasiti tangki minyak: 40 liter
3. Stereng Tilt,
4. Radio / CD / MP3
5. Tikar Carpet,
6. Pemegang nombor plat, Lotus Ride & Handling, Kemasukan Key-less (Key-less remote entry)
7. Terdapat beberapa pilihan warna antaranya: putih pepejal, Tranquility hitam, perak genetik, Blue Rock, Elegant coklat, dan merah

Di samping itu kereta Saga SV juga dilengkapi dengan roda keluli sederhana 13 inci dengan roda, radio unit 1 - dindan dilengkapi dengan pemain CD, kuasa side mirror, stereng kawalan manual, tepi lampu isyarat bersepadu dengan cermin sisi, tali pinggang keledar regangan pemalas 'sebelum perintah', dan mohon udara Kembar. Jadi Saga kereta kereta ini menjadi digadang-gadang SV terlalaris sama ada di negara asal mereka dan di negara-negara lain. Model terbaru, iaitu peningkatan SV Saga lagi dari segi kualiti Nya dan ia dijual pada harga pelbagai, 438 ke, 888 RM36 RM33. Model ini merupakan satu variasi model FLX Saga dan di mana fungsi Keselamatan adalah hampir sama.

Baca juga Senarai Harga Proton Saga SV Tahun 2016

Itulah Kelebihan Proton Saga SV dan Review Spec sendiri yang memberikan menarik melihat dan menyerlahkan bahagian Keselamatan.

Kelebihan Proton Saga SV dan Review Spec Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan