Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Sabtu, 2 Januari 2016

Senarai Harga Proton Preve 2016 Baru - Jun 2016

Senarai Harga Proton Preve 2016 Baru - Harga Proton Preve dengan betul dicari-cari oleh masyarakat. Ini adalah kerana, ciri-ciri yang disediakan oleh PROTON Preve ini tidaklah biasa. Kereta Proton pengeluaran oleh Malaysia memang perlu berusaha lebih keras untuk mengalihkan perhatian masyarakat dari pengeluar kereta lain telah dibangunkan. Tidak syak lagi dalam kereta kereta Jepun, Jerman dan negara-negara lain berbanding dengan Malaysia yang hanya hadir dalam industri automobil negara kita. Walau bagaimanapun, anda tidak memandang rendah masa sekali kereta Proton Preve, walaupun rakan-rakan sekelas dengan sedan sederhana perlu berbanding dengan Honda Civic, Lancer, dan lain-lain.

Gambar Proton Preve terkini 2016
Gambar Proton Preve terkini 2016
PROTON preve adalah salah satu kereta buatan Malaysia pertama yang berjaya menerima tempahan teknologi LED pada kedudukan lampu hiasan dalaman dan luaran PROTON preve mewah bergaya dan Sporty. PROTON telah bekerjasama dengan Italdesign Giugiaro SpA salah satu daripada asal-usul berniaga Itali menangani bidang reka bentuk luar dari Proton Preve. Kerjasama ini telah menghasilkan sebuah karya yang sangat menarik dan berjaya telah terciptakan kereta sporty mewah dan dinamakan Proton Preve, preve bukan sahaja bergantung kepada bentuk fizikal bahagian luar dan bahagian-bahagian dalaman yang mewah dalam kereta ini juga membawa idea Sporty dan kuasa enjin yang berkuasa dan bising enjin adalah lebih lembut.

Kereta Proton Preve yang pertama berjaya di Malaysia mendapat kedudukan penarafan 5 bintang dalam sistem atau sekuriti, sebagaimana yang dilaksanakan Australia dan Selandia Baru oleh Program Australasian New Car Assessment (ANCAP) dan juga yang 5-stars pada progam MyVAP dari Malaysia Institute of Road Safety (Miros).

Senarai Harga Proton Preve Terkini 2016

Senarai harga kereta Proton Preve baru
Senarai harga kereta Proton Preve baru

Masa yang lama sebelum dilancarkan Kereta Nasional Proton preve, kilang Protonmengalami reputasi yang buruk tentang keselamatan ini menjadikan reputasi Proton merosot. PROTON preve dilengkapi dengan memperbaiki semua kesalahan dan mengembalikan reputasi positif untuk meningkatkan Proton. Pelbagai kerjasama dilaksanakan PROTON dalam meningkatkan kualiti Keselamatan, salah satu daripadanya adalah proses meningkatkan kecekapan minyak. PROTON telah bekerjasama dalam membentuk Seluar panas yang telah berjaya di pelopori di Jerman. Kerjasama ini menghasilkan peningkatan prestasi Proton preve beberapa peratus.

Baca juga Harga Kereta Proton 2016 Meningkat Awal Januari 2016

Harga dan spesifikasi PROTON Preve 2016 memang tidak ragu-ragu. Sudah beberapa orang cuba untuk melakukan ujian memandu kereta dan menyemak semua spesifikasi, gantungan dan dalaman, Semua sangat terkejut sekaligus kagum dan brandishing thumb terhadap Malaysia. Dengan harga yang tidak mahal, Kereta Proton Malaysia menyediakan kemudahan yang sangat baik untuk para pelanggannya. Feature kereta Proton Preve:
-Satelit navigasi
-4 keping beg udara
-Kestabilan kawalan
-Kawalan pemandu, dan ramai lagi yang tidak dimiliki oleh sedan sederhana pada jenama kereta lain yang jelas sudah pertama Proton tiruan yang popular berbanding Malaysia.

Baca juga Senarai Harga Proton Iriz Januari 2016

Kereta PROTON Preve mempunyai kuasa 1600 cc enjin, termasuk kereta disebelah dalam apa-apa jenis rupa bumi. PROTON juga termasuk dalam kereta jimat minyak, kerana pada masa ujian itu telah direkodkan bahawa dalam laluan kereta adalah mampu untuk sampai kehematan 9 km/l manakala tol untuk sampai ke 14.5 km/l. Proton Preve 2016 setara dengan sedan sederhana, kereta ini adalah penerima amaran yang berani mengambil langkah untuk menarik perhatian pengguna.

Harga Proton Preve (OTR)
Proton Preve 1.6 Executive Manual (5 Speed) = RM 58,530.00 (Solid), RM 58,895.00 (Metallic)
Proton Preve 1.6 Executive CVT (6 Speed) = RM 61,140.00(Solid), RM 61,890.00 (Metallic)
Proton Preve 1.6 CFE Premium CVT (7 Speed) = RM 72,150.00 (Solid), RM 72,320.00 (Metallic)

Nota: Awal tahun 2016 bisa sahaja Harga Kereta Proton Preve meningkat.
Baca juga 3 Model Kereta Baru Proton 2016
Ini sahaja perbincangan Senarai Harga Proton Preve 2016 Baru mungkin berguna.

Senarai Harga Proton Preve 2016 Baru - Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan