Senarai Harga Perodua New Model dan Kereta Proton Baru Jun 2016

Rabu, 6 Januari 2016

Senarai Harga Proton Saga BLM - Jun 2016

Senarai Harga Proton Saga BLM - walaupun model kereta yang sudah lama di pasaran automotif, tetapi kereta Saga BLM masih banyak peminat dan ramai orang bertanya perihal kereta ini. Kerana selepas diluncurkan Kereta Saga BLM, beberapa keistimewaan didalamnya mampu mengikat beberapa pecinta dunia automotif di seluruh dunia. Kereta yang di produksi oleh Malaysia negara kita saat ini sudah dilancarkan ke beberapa negara bahagian.

10 Gambar Kereta Saga BLM
10 Gambar Kereta Saga BLM
Kereta ini mempunyai beberapa kelebihan seperti di bahagian dalam kereta ini direka dengan reka bentuk yang unik dan sedemikian rupa serta jarak tempat duduk dan bumbung kereta agar lebih tinggi sehingga bagi orang yang tinggi cukup memberikan keleluasaan. Di tempat duduk penumpang juga direka bentuk secara lebih meluas contohnya cukup untuk menampung seramai 3 orang. 

Harga Proton Saga BLM di Malaysia

Proton Saga BLM telah dilancarkan pada tahun 2000 dan mempunyai model yang kelihatan elegan dan sesuai untuk digunakan oleh sesiapa sahaja. Spesifikasi Proton Saga BLM adalah sebagai berikut:

1. Enjin CamPro 1.3:
2. transmisi: Automatik 4 kelajuan
3. pepejal casis
4. terdapat tali pinggang
5. beg udara pemandu
6. maxsimal: New Tork 120Nm
7. maksimum kuasa: 95bhp pada 6000 rpm
8. standard saiz: 185/60/82 H R140
9. pemilihan saiz: 195/50R15 82V
10. harga ditawarkan RM 39.998 termasuk insurans.

Baca juga Senarai Harga Proton Preve 2016 Baru

Kereta ini adalah sebenarnya sudah beberapa kali melancarkan model yang berbeza setiap tahun. Penganut yang juga tidak pernah berkurangan dari tahun ke tahun. Kereta yang direka 4 pintu ini jualannya semakin menjadi popular bahkan untuk wilayah Indonesia. Di samping itu, kereta ini juga digadang-gadang sebagai pesaing berat kereta-kereta yang dikeluarkan oleh Jepun dari segi kualiti atau spesifikasi dan juga dari segi harga yang berpatutan dan sangat banyak mengikut spesifikasi yang dikehendaki. Di samping itu kereta ini juga menjamin keselamatan pemandu dan penumpang.

Untuk harga kereta Proton Saga BLM sila ke Senarai Harga Kereta Proton 2016 di Malaysia

Dan itulah Ulasan mengenai Senarai Harga Proton Saga BLM yang boleh pertimbangkan dan semoga memberi manfaat.

Senarai Harga Proton Saga BLM - Jun 2016 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Arkan Sujudi

0 ulasan:

Catat Ulasan